Comedy - Buurt - Ruimte

De vzw Prinsenhof Cultuur wil ieder jaar aan het traditionele buurtfeest op het Prinsenhofplein enkele serene culturele momenten koppelen die zich ‘binnenskamers’ afspelen en die een uitstraling hebben tot buiten de buurt.
Muziek-Buurt-Ruimte bouwde de laatste jaren een behoorlijke reputatie bij muzikanten en publiek opgebouwd. Alle Gentse muzikanten, ook de bekendere, werkten er graag aan mee. Om eens uit een ander vaatje te tappen vervingen wij de muzikanten door stand-up-comedians. Het wordt dus dit jaar Comedy-Buurt-Ruimte.

Drie stand-up-comedians in de prinsenhofbuurt
HAN COUCKE, PIET DE PRAITERE en GUNTER LAMOOT

Een wat verrassende titel misschien, maar het voornaamste is dat de vlag de lading dekt. Dit jaar verlaten we het domein van de muziek en slaan het pad in van de stand-up-comedy. Het lijkt wel of alle stand-up-comedians West-Vlamingen zijn en bovendien in Gent wonen. In elk geval een aantal van de meest bekende. We konden bijgevolg aan de verleiding niet weerstaan er drie van hen op u los te laten, elk met hun eigen, dikwijls absurde humor.

Deze comedians presenteren we u in drie merkwaardige panden in de prinsenhofbuurt.


De rondgang start op het Prinsenhofplein op zaterdag 3 september 2016 om 18.30 uur.
Kaarten zijn te verkrijgen tegen 15 euro. 
Reservatie: uitsluitend via www.prinsenhof-gent.be/cbr kunt u tickets reserveren en betalen.

Han Coucke won als debutant verschillende prijzen met het cabaret duo Gino Sancti. Met het typetje Han solo bracht hij de shows ’Racist’ en ‘Multikul’ in theaters en op televisie, wat viersterrenrecensies opleverde in een aantal kranten. Hij regisseerde o.a. Freddy De Vadder en Philippe Geubels, en begeleidt daarnaast ook jong talent. Ook speelde hij talrijke gastrollen in theaterproducties en televisieseries, zoals recent in ‘Bevergem’.  (www.hancoucke.be)    

Piet De Praitere raakte in 1994 bekend als Etienne met het open gehemelte en Dikke Gilbert de la Tourette uit het radioprogramma Studio Kafka met Kamagurka. Met deze typetjes maakte hij verschillende podiumprogramma’s. Hij werkte samen met andere bekende comedians voor radio en televisie. Onlangs verscheen zijn eerste dvd en kwam er een boek uit met oneliners. We kennen hem ook als Claude Delvoye uit ‘Bevergem’.  (www.pietdepraitere.be)

Gunter Lamoot bracht in 2003 zijn eerste avondvullende voorstelling. In 2005 won hij de Humo’s Comedy Cup, wat voor zijn doorbraak zorgde. In comedy Casino bracht hij elke week het absurde personage Véronique, compleet met snor en fez. Hij schuwt geen taboe onderwerpen. Hij speelde talrijke gastrollen voor televisie en film en presenteerde ook een aantal programma’s. En ja, hij was er  ook bij in ‘Bevergem’. (www.gunterlamoot.be)

Blijf op de hoogte van de volgende editie, schrijf je in op de mailing list.