Prinsenhoffeesten 2022: Programma!

Afbeelding
date_range -
location_onPrinsenhof

Beste buurtbewoners

Het eerste weekend van september is het opnieuw zover, de Prinsenhoffeesten!

Eindelijk weer rommelmarkt, dansen en samen buiten genieten van een babbel, een hapje en een borrel.

Niet op de traditionele plek (Prinsenhofplein), maar in de Rozanetuin aan het Buurthuis, Zilverhof 34B. We kozen er voor om de feesten in een nieuw kleedje te steken aan ons buurthuis, een gezellige locatie met vele mogelijkheden. Het wordt wat wennen aan de nieuwe locatie maar vertel het alvast verder.

Ontdek hier alvast het PROGRAMMA:

Afbeelding
programma

Op zaterdag voorzien we een spetterend optreden van: The International Racketeers Fanclub

Vorig jaar moesten we hun passage in het buurthuis afgelasten wegens alweer een Covid-opstoot. Deze keer komen ze echt… helemaal uit Amsterdam. Amsterdam?
Hoezo? Zijn er dan niet genoeg muzikanten van eigen bodem? Tja… beetje moeilijk uit te leggen maar helemaal onGents zijn deze heren niet.

Tom Thienpont is namelijk niet alleen Amsterdammer maar ook nog Gentenaar. Meer dan 40 jaar terug bracht hij met Lightmare reggaegrooves in menig Gents estaminet en op podia her en der. Samen met onder andere Frey Sturtewagen (die we vorige zomer al ontmoetten bij Zulema) maakte hij begin jaren ‘80 de Gentse sien onveilig met the Combi’s en uiteindelijk vormde hij samen met Patrick Riguelle, Fons Sijmons en Dirk Van Gansbeke K13. Repetitieoord was het Damberd, alwaar ze verbroederden met enkele Ghanese muzikanten waaronder Eduard Buadee met wie ze de eerste versie van de Skyblasters vormden. Bij de oudsten onder ons moet nu toch al wel en lichtje zijn opgegaan.

Vandaag toeren Tom en Mark vooral in het Nederlandse pub- en clubcircuit maar ze zakken toch regelmatig af naar Vlaanderen. The International Racketeers Fanclub zijn een vocaal gitaarduo (zeg je dat?) dat vooral aanstekelijke arrangementen van standards uit 50 jaar popgeschiedenis brengt (wat standards zijn bepalen ze natuurlijk zelf). Als je het hen vraagt omschrijven ze zich zo:

Een meerstemmig en multi-instrumentaal feestje waarbij zij gitaar, banjo, mandoline, ukelele, resonator en dobro afwisselen met een flinke dosis humor.

Feestje dus… Prinsenhof Feestje!

Afbeelding
Racketeers

Mogen we jullie allen vragen om tijdens de feesten even de handen uit de mouwen te steken?
Vele handen maken licht werk. Laat van je horen!

En vooral: prik het in jullie agenda: van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september vieren we SAMEN FEEST!

Het Dekenijbestuur
infoatprinsenhof-gent [dot] be

Terugblik